Proiect ColoRo


Ilustraţia de carte pentru copii, în România, în deceniile ei de apogeu, 1950-1990, a fost dominată ambivalent de două extremităţi: una benefică, a popularizării editoriale, formând gusturile estetice a câtorva generaţii de copii, alta negativă, deplorabilă, provenind chiar din zona ce ar fi trebuit să-i ofere o protecţie patrimonială - studiile de istoria artei ocolind nonşalant şi miop acest domeniu viu, entuziast şi tonic, formator de amplitudini culturale.

ColoRo este un proiect de recuperare a vastului domeniu al ilustraţiei de carte pentru copii, de expunere într-un spaţiu accesibil, încercând să indexeze ilustratori români şi operele lor, şi totodată este o ofertă de implicare deschisă tuturor pasionaţilor şi colectionarilor de ilustraţie ludic-livrescă pentru reuşita scopului propus.

Pentru susţinere, combatare, contribuţie, corijare şi ajustare informativă ne puteţi contacta pe adresa de e-mail : ilustratii.coloro@gmail.com

10 comentarii:

 1. Imi place :)
  Salutari din Spania!

  RăspundețiȘtergere
 2. Salutari din Moldova! Felicitari pentru aceasta initiativa. Sunteti minunanti!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna. Imi place ideaa si vreau sa va ajut in acesct proiect. Gasiti la mine, in profilul de scribd, peste 200 de carti pentru copii scanate de mine. Eu pozele nu le mai am, dar merge si cu Printscreen sa luati mostre de ilustratie. http://www.scribd.com/anuta_loki

  In plus mai am si alte carti si reviste pentru copii in colectia personala sau de vanzare pe okazii. Nu trebuie sa le cumparati daca nu va trebuie la colectie, ci doar imi spuneti ce sa va scanez. Lista e aici:
  http://www.okazii.ro/carti/?per_page=200&user_list=anuta_loki&sort=timp_ramas_desc

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumim pentru ajutor. Vom apela cu siguranta la colectia dvs. Scrieti-ne pe e-mail sa putem comunica mai usor.

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitari pentru admirabilul si foarte necesarul proiect ColoRo si pentru munca uriasa de arhivare! Admir ca ati gasit timp si pentru a comenta competent operele prezentate!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mulţumim pentru aprecieri! Încercăm să adunăm ce timpul şi nepăsarea a risipit...

  RăspundețiȘtergere
 7. Sint inca fascinata de initiativa voastra... parca nu-mi ajunge timpul fizic pentru a rasfoi toate paginile astea virtuale care imi incanta privirea, la fel cum o faceau si in copilarie... ma bucur ca existati si ca v-am descoperit... v-am facut loc in raftul meu cel mai privilegiat, adica in Favorite! MULTUMESC!

  RăspundețiȘtergere
 8. Suntem bucuroşi că stârnim emoţii! Mulţumiri pentru aprecieri.

  RăspundețiȘtergere
 9. Super initiativa! Am incercat si eu sa arhivez aici cartile din copilarie care m-au marcat si la care tin enorm, unele cu ilustratori romani altele nu: http://illustratedstory.blogspot.ro/ dar nu am avut timp sa scanez mai multe. Mai exista blogul http://cartilecopilarieimele.blogspot.ro/ de unde cartile se pot si descarca, au o arhiva impresionanta!
  Felicitari si spor la arhivat :)!

  RăspundețiȘtergere
 10. Multumiri pentru aprecieri si dorim mai multe carti ilustrate de dvs.!

  RăspundețiȘtergere